Eerder konden we melden dat Huib Hezemans, Kees Ter Maaten en Nick Pegtol het bestuur komen versterken. Eind juli lieten we aan onze leden weten dat we nog één iemand zochten. Daarop kwamen meerdere reacties, waaronder van Laurette de Haan-Pasman en Tanya Jacobs. Zij sluiten beiden goed aan bij het bestuur en dus hebben we besloten met hen allebei verder te gaan. Hieronder stellen ze zich voor.

Laurette de Haan-Pasman

laurette de haan pasmanMijn naam is Laurette de Haan-Pasman, 44 jaar, getrouwd met Nathan en moeder van ons bijna 2-jarig dochtertje Fiene.

Bij Fiene is, toen zij 5 weken oud was, per toeval ontdekt dat zij heupdysplasie en -luxatie heeft en is toen vrij vlot daarna gestart met een Pavlik-bandage. Helaas deed deze Pavlik-bandage niet voldoende zijn werk en kwam zij op de wachtlijst voor een gipsbroekje.

Best spannend allemaal en door de orthopeed in het Kinderziekenhuis kregen wij de tip om eens te kijken op de website van de Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. En wat een gouden tip was dat! Meteen lid geworden zodat we bij alle informatie konden. Ook lid geworden van de groep op Facebook, waar wij veel tips vonden.

Gelukkig heeft de gipsbroek voldoende werk gedaan en mochten we stoppen met spreiden. We hebben nu een meisje wat rent, danst, springt en klautert en het lijkt er op dat alles goed mag gaan.

Toen de vacature voor bestuurslid voorbij kwam leek het mij leuk om mij in te zetten voor de VAH. Het zou toch zonde zijn als de vereniging zou moeten worden opgeheven. Toch reageerde ik niet direct, want ik twijfelde of ik er wel voldoende tijd en energie voor zou hebben. Na de tweede noodoproep bleef het gevoel mij te willen inzetten sterk en na een telefoongesprek met Renske heb ik besloten mij aan te melden als (aspirant)bestuurslid.

Ik heb er zin in om mij, samen met de rest van het bestuur, dienstbaar op te mogen stellen voor de vereniging en hoop er een leerzame tijd van te mogen maken!

Tanya Jacobs

Tanya JacobsMijn naam is Tanya Jacobs, 47 jaar en woonachtig in Harderwijk.

Ook ik heb de oproepen gezien en besloot om mij aan te melden als bestuurslid. Voor mij is de belangrijkste drijfveer het voortbestaan van de vereniging en hier waar mogelijk een bijdrage aanleveren. Ik ben eigenlijk pas sinds kort lid, maar vind de informatie die op de site en in Heupge(w)richt te vinden is erg prettig.

Ik ben ervaringsdeskundige op een aantal gebieden. In het kort: heupdysplasie, de ziekte van Perthes, standcorrecties, kunstheup en een revisie.
Ook ben ik moeder van een kind waarbij met 6 weken heupdysplasie is ontdekt, zij heeft 9 mnd in een Camp-spreidbroek gelegen. Gelukkig is zij volledig hersteld.

Ik heb gewoon een beetje pech gehad. Door betere onderzoeken en vroegtijdige interventie en behandeling komen gelukkig veel kinderen een aangeboren heupafwijking te boven en kunnen zij na een intensieve periode (voor het hele gezin) een goed en bewegelijk leven verder oppakken. Voor anderen lopen zaken soms even anders en wordt het een chronische aandoening waar je soms fluitend mee door het leven gaat en op andere momenten ontzettend pas op de plaats moet maken en geconfronteerd wordt met hoe je lijf mee- of niet meewerkt.

Verder ben ik getrouwd, hebben wij twee dochters van 21 en 18 jaar oud. Werk ik in een creatief atelier waar ik mensen begeleid met een verstandelijke beperking, lees ik graag, ben ik regelmatig bij de fysio aan het trainen om weer sterker te worden. Ik hou van kamperen met de vouwwagen en kan niet wachten om er weer op uit te gaan.