Zoek je betrouwbare informatie over heupafwijkingen, wil je informatie op maat of heb je behoefte aan contact met lotgenoten? Daarvoor ben je bij de Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling (VAH) aan het juiste adres! Voor € 25,- per jaar ben je lid van deze vereniging en profiteer je van alle ledenvoordelen. 

Hieronder lees je wat het lidmaatschap precies inhoudt.

Word meteen lid!

Voordelen voor leden

Hoe gaat de behandeling van de heupafwijking van je kind? Of die van jezelf? Welke orthopeed heeft ervaring met jouw situatie? Dat zijn vragen waarop het antwoord per persoon kan verschillen. Daarom denken we bij informatie op maat met je mee en geven we je informatie die is gebaseerd op jouw situatie en onze ervaringen als patiëntenorganisatie. Ook beantwoorden we waar mogelijk je vragen over de behandeling, eventueel in overleg met de artsen van onze Medische Adviesraad.

Bij het organiseren van onze bijeenkomsten combineren we informatievoorziening met het faciliteren van lotgenotencontact. Je kunt verhalen en tips delen met mensen die jouw situatie uit eigen ervaring kennen. Weten dat je niet de enige bent en herkenning vinden bij anderen verzacht de stress die behandeltrajecten met zich mee kunnen brengen.

Als lid kun je op de Landelijke Contactdag tegen een gereduceerd tarief genieten van een mooie locatie en lotgenoten ontmoeten. Ook ben je uiteraard welkom op de Algemene Ledenvergadering. Daarnaast kun je gratis naar onze Themadagen.

Ons blad Heupge(w)richt verschijnt vier keer per jaar en bevat onder andere ervaringsverhalen, nieuws uit de medische wereld, verslagen van bijeenkomsten en lezingen en allerlei andere onderwerpen die wij voor je selecteren. Ook kun je als lid edities uit vorige jaren downloaden.

Als lid kun je inloggen op onze website en krijg je de beschikking over uitgebreide ledeninformatie, zoals onder andere voorlichtingsvideo’s voor ouders van kinderen met heupdysplasie en tips over hoe je een goede fysiotherapeut kunt vinden en wat die voor je kan betekenen. 

Ook kun je eerder verschenen exemplaren van Heupge(w)richt downloaden en heb je toegang tot andere informatieve bestanden op het gebied van heupafwijkingen en de behandeling hiervan.

Als je peuter of kleuter een heupoperatie moet ondergaan, is het fijn als je hem of haar kunt voorbereiden op de operatie en de gipsbroek die daar (meestal) op volgt. ‘Tessa in het ziekenhuis’ is een voorlichtings- en kleurboekje dat hierbij kan worden gebruikt. Leden krijgen korting op de aanschafprijs.

Heb je heupklachten en vraag je je af of de behandeling van een fysiotherapeut iets voor je kan doen? Of wil je de lopende behandeling eens aan een andere fysiotherapeut voorleggen? Dat kan via de Fysiovraagbaak! Met een korte vragenlijst brengen we je situatie in kaart en kijkt een onafhankelijke fysio- / manueel therapeut of er nog winst valt te behalen.

Als je baby een gipsbroek heeft, is het zoeken hoe je hem of haar het beste kunt laten zitten. In het olifantenstoeltje kunnen kinderen vanaf ongeveer negen maanden stabiel zitten en spelen. Als lid van de vereniging kun je dit stoeltje huren tegen verzendkosten.

Wil je je kind graag dragen in een eigen draagzak of draagdoek? Als lid van de VAH krijg je korting bij ikdraag.nl. Alle informatie over deze korting vind je als je bent ingelogd op deze pagina.

Als patiëntenvereniging besteden we naast het verstrekken van informatie en het faciliteren van lotgenotencontact ook aandacht aan het opkomen voor onze doelgroep. Dat doen we bijvoorbeeld in gesprekken met artsen en andere (para)medische organisaties, maar ook door ons aan te sluiten bij overkoepelende organisaties als Ieder(in) en de Patiëntenfederatie Nederland

Hoe meer leden wij als patiëntenvereniging hebben, hoe sterker we staan bij het opkomen voor hun belangen.

Contributie

De contributie bedraagt € 25,- per jaar (januari t/m december) en betaal je de eerste keer via iDeal, direct na het invullen van het aanmeldformulier. Daarmee machtig je ons voor een automatische incasso voor de volgende contributiebetaling. Meteen na het afronden van je betaling krijg je toegang tot de ledeninformatie op deze website.

Kies je voor een handmatige overschrijving, dan betaal je € 27,- per jaar. Na verwerking van je betaling krijg je toegang tot de ledeninformatie op deze website. Dit duurt enkele werkdagen.

Je kunt de contributie verhogen met een vrijwillige bijdrage. Deze kun je apart invullen in het aanmeldformulier en wordt ook in volgende jaren meegerekend.

Als je na 1 oktober lid wordt, betaal je voor het lopende jaar slechts € 0,01 (€ 2,01 bij een overschrijving) en ontvang je wel de decembereditie van Heupge(w)richt. Je moet dan uiteraard het volgende jaar wel lid blijven van de VAH. 

Het lidmaatschap loopt per kalenderjaar en is geldig tot wederopzegging.

Meld je nu aan als lid!

Vergoeding contributie

Sommige zorgverzekeringen vergoeden de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging. De Patiëntenfederatie Nederland heeft op een rijtje gezet in welke zorgpolissen zo'n vergoeding is opgenomen. Staat je zorgverzekeraar er niet bij, informeer dan zelf bij jouw verzekeraar. Je kunt dan ook meteen vragen wat je moet doen om de kosten te kunnen declareren. 

Krijg je geen vergoeding van je verzekeraar en is het contributiebedrag te hoog voor je? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Wijzigen of opzeggen

Wil je jouw lidmaatschapsgegevens bij de VAH wijzigen of onverhoopt opzeggen? Gebruik dan ons contactformulier

Opzeggen kan tot uiterlijk vier weken voor het einde van het kalenderjaar.

Donateurs

Wil je geen lid worden, maar de VAH wel steunen bij de werkzaamheden? Dan kun je een eenmalige donatie doen of vaste donateur worden. Daarover lees je meer op de pagina Donaties.

Vergoeding