Heb je behoefte om je verhaal te delen? Wil je vragen kunnen stellen en antwoorden krijgen van mensen die weten hoe je je voelt? In onze Facebookgroepen kan dat! Het delen van je verhaal met lotgenoten geeft een gevoel van herkenning. Je staat er niet alleen voor en kunt elkaar helpen in dit traject.

Verschillende groepen

Omdat er meerdere heupafwijkingen zijn, hebben we verschillende groepen. Deze zijn allemaal besloten, waardoor alleen groepsleden kunnen zien wat er wordt geschreven. Je Facebookvrienden kunnen de berichten die je in de groep plaatst alleen lezen als zij ook lid zijn van de groep.

  • Heupdysplasie bij jonge kinderen: in deze groep kun je terecht als je kind heupdysplasie of heupluxatie heeft. De groep heeft inmiddels ruim 2.000 leden waardoor er altijd wel iemand is die jouw situatie herkent.
  • Ziekte van Perthes: heeft je zoon of dochter de ziekte van Perthes? Dan kun je in deze groep je ervaringen delen. 
  • Perthes kinderen: deze groep is bedoeld voor kinderen met de ziekte van Perthes om contact te hebben met andere kinderen die deze heupaandoening hebben.
  • Epifysiolyse: heb jij epifysiolyse of ben je ouder van een tiener met deze aandoening? In deze groep kunnen jullie alle vragen stellen over de dingen waar je mee te maken krijgt.
  • Tieners met een heupafwijking: heb je een heupafwijking en wil je daar ervaringen over uitwisselen met leeftijdsgenoten zonder dat je ouders meelezen of zich ermee bemoeien? Dat kan in deze groep! Namens de VAH lezen op de achtergrond twee beheerders mee. Zij zullen zich alleen met de discussie bemoeien als de groepsregels niet worden opgevolgd.
  • Heupdysplasie bij tieners en volwassenen: deze groep is bedoeld voor (ouders van) tieners en volwassenen met heupdysplasie. 
  • Heupimpingement: heb je impingement in je heup (ook wel femoroacetabulair impingement (FAI) of heupimpingementsyndroom genoemd)? Dan kun je in deze groep terecht om vragen te stellen en ervaringen te delen met anderen. 
  • Protrusio acetabuli - ziekte van Otto: heb je deze afwijking aan een of beide heupkommen? In deze groep kun je je vragen stellen en ervaringen delen met anderen die deze diagnose hebben.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de vereniging? Like en volg dan onze algemene publieke VAH-Facebookpagina!

Groepsregels en aanmelden

In elke groep geldt een aantal regels. Als je nog geen lid bent van de groep staan die op de beginpagina van de groep. Na toelating tot de groep kun je ze altijd terugvinden op het tabblad ‘Info’. Een uitgebreide toelichting op de groepsregels vind je in het reglement. Dat is in elke groep te vinden bij de bestanden. 

Op het moment dat je je aanmeldt voor een groep wordt gevraagd een of meerdere vragen te beantwoorden. Ook wordt gevraagd om akkoord te gaan met de groepsregels. Als je dit niet doet en/of de vraag niet beantwoordt, word je niet toegelaten tot de groep. 

Het kan zijn dat we je eerst een ‘Chatbericht’ sturen. In dat geval word je pas toegelaten tot de groep nadat je daarop hebt gereageerd.

Wil je iemand toevoegen aan de groep omdat je denkt dat hij/zij er ook wat aan kan hebben? Ook voor hen geldt dat ze eerst de vraag of vragen moeten beantwoorden en akkoord moeten gaan met de groepsregels.

Disclaimer

De VAH benadrukt dat de vereniging op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor de inhoud van de berichten van derden in de Facebookgroepen. Wij behouden ons nadrukkelijk het recht voor om berichten aan te passen dan wel te verwijderen, indien deze naar onze mening op enigerlei wijze schade kunnen toebrengen aan de VAH en/of haar doelstellingen.