Behalve dat wij in Heupge(w)richt aandacht besteden aan allerlei onderwerpen is de Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling (VAH) soms zelf ook onderwerp in een blad. De ene keer is dat een achtergrondverhaal, de andere keer door een bijdrage die we hebben geleverd. Op deze pagina zetten we ze voor je op een rijtje.

Heb jij de VAH ergens langs zien komen in de media? Laat het ons weten via het contactformulier!

Zorg voor Beweging Jaarmagazine - Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) 

Het magazine Zorg voor Beweging wordt sinds 2013 uitgegeven door de Nederlandse Orthopaedische Vereniging. In dit magazine wordt de patiënt geïnformeerd over ontwikkelingen binnen de orthopedie en wordt er uitleg gegeven over allerhande procedures. 

2019-2020

In deze editie vertelt Anika Ouwejan over haar behandeling in verband met een afgegleden heupkop

2018

In deze editie vertelt kinderorthopeed dr. Melinda Witbreuk over samenwerking tussen verschillende specialisten binnen het ziekenhuis. Door bijvoorbeeld gezamenlijke spreekuren te houden, hoeven ouders en kind maar een keer naar het ziekenhuis te komen om meerdere specialisten te kunnen spreken. Ook kan door samen te werken een gezamenlijke behandeling worden gestart, zoals de gesloten repositie die Julia moest ondergaan omdat haar heup uit de kom was. 

2016

In deze editie vertelde Oeda de Jong over de heupluxatie die zowel zij als haar dochter hadden. 

2015

In deze editie wordt onder andere aandacht besteed aan de behandeling als teamwerk. Want ook al voelt het soms alsof je als patiënt niets in te brengen hebt; in de praktijk is het gehele behandeltraject een samenwerking tussen behandelaar(s), patiënt en soms ook de naasten van de patiënt. Een van de dingen waar de VAH zich mee bezighoudt, is het ondersteunen van (de naasten van) de patiënt bij deze samenwerking, onder andere met behulp van tips voor het contact met de behandelend arts. In dit artikel lees je hier meer over.

In dit Verband - Verenigde gipsverbandmeesters Nederland (december 2014)

In september 2014 lazen we in de zomeruitgave van In dit Verband, een blad voor gipsverbandmeesters, een kort artikeltje over de Maxi-Cosi Opal HD, een autostoeltje dat speciaal is ontwikkeld voor kinderen in een spreidmiddel of gipsbroek. Omdat de informatie over dit stoeltje niet compleet was, hebben we de redactie een e-mail gestuurd met aanvullende informatie. In de editie van december 2014 hebben ze deze informatie geplaatst met naamsvermelding van de VAH. Hopelijk plukken veel ouders daar de vruchten van en krijgen ze zodra het aan de orde is de informatie over dit stoeltje te horen!

pdfIn dit Verband 2014 - Maxi-Cosi HD

Nataal, vakmagazine voor pre- en postnatale zorgverlening (maart 2014)

Het magazine Nataal biedt in elke editie onder het kopje 'Uit het hart' ruimte aan medewerkers van organisaties die zich inzetten voor een goed doel. In deze editie was dat bestuurslid en secretaris Renske Pereboom, die al vanaf het begin van de vereniging betrokken is bij de organisatie. Eerst als dochter van een van de oprichters, vanaf 2005 ook zelf als vrijwilliger en inmiddels als bestuurslid.

pdfNataal - Uit het hart: Renske Pereboom