vah heupgewricht 99Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen vertelt onder andere over de Landelijke Contactdag van 14 mei a.s. en de laatste ontwikkelingen wat betreft het aantal leden.

Ervaringen delen helpt!
De redactie doet een oproep om ervaringsverhalen in te sturen omdat het helpt om ervaringen van anderen te lezen.

Rectificatie
In de jubileumeditie van Heupge(w)richt stond in de introductie bij de bijdrage van dr. De Vos-Jakobs dat zij lid is van de Medische Adviesraad voor alle kinderorthopedische onderwerpen, met uitzondering van de ziekte van Perthes. Dit had moeten zijn: zij is lid van de Medische Adviesraad voor alle kinderorthopedische onderwerpen.

De aftrek van zorgkosten over het jaar 2021
Tips voor de aftrek van de zorgkosten bij de belastingaangifte.

Inloggen op de website
Leden van de VAH kunnen inloggen op de website en zo gebruik maken van extra diensten en toegang krijgen tot meer informatie op de website. Soms lukt inloggen echter niet. Daarom hebben we een aantal tips op een rijtje gezet.

Programma Landelijke Contactdag 2022
Op 14 mei a.s. is de Landelijke Contactdag in Ouwehands Dierenpark in Rhenen. In dit artikel geven we meer informatie over deze dag.

Stichting Zorgeloos naar School
Stichting Zorgeloos naar School heeft een gids ontwikkeld voor studenten met een chronische aandoening die naar het mbo gaan. Je kunt de gids bestellen via de website van de stichting.

Vragenlijst fysio- en oefentherapie
In december stuurden we een vragenlijst over fysio- en oefentherapie rond. In dit artikel vatten we de uitkomsten samen en geven we een aantal tips.

Informatie zoeken en gebruiken
In dit artikel wordt aandacht besteed aan een onderzoek naar het zoeken naar informatie over een diagnose, behandelingen en klachten en hoe die informatie wordt gebruikt. 

Geneesmiddelen en het verkeer
Weet jij wat de regels zijn als het gaat om geneesmiddelengebruik en het verkeer? In dit artikel lees je er meer over.

Column (zieken)HUISMOEDER
Fabrina schrijft over de roze wolk bij de geboorte van een kind.

Zorg dat medische gegevens altijd beschikbaar zijn
Medische gegevens zijn momenteel niet voor iedere zorgverlener beschikbaar, tenzij je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. De Patiëntenfederatie Nederland vindt dat dat anders moet.

TRAM-update

We werken aan een update over de TRAM-studie, maar op het moment dat we de kopij voor deze editie van Heupge(w)richt moesten insturen, was die nog niet klaar. Zodra dat wel het geval is, plaatsen we de update op de website.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch! Lees meer over alle voordelen van het lidmaatschap en wordt meteen lid!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.