vah heupgewricht 78Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen kijkt terug op de afgelopen maanden en informeert over de locatie voor de volgende Gezinsdag. Ook vertelt hij dat we een financieel meevallertje hebben voor onze leden.

Even voorstellen: Wendi Schutte
Wendi heeft zich aangemeld als aspirant-bestuurslid. Ze stelt zich daarom voor aan de leden.

Laatste werkgroepbijeenkomst JGZ-richtlijn - Renske Pereboom en Merel van Veen-Wagensveld
In september vond de laatste werkgroepbijeenkomst voor de ontwikkeling van de JGZ-richtlijn Dysplastische Heupontwikkeling plaats. Wat is er tot nu toe gedaan en hoe gaat het nu verder?

Mobiel in een gipsbroek met een rola - Anne-Marie van der Linde
In een gipsbroek is een kind behoorlijk beperkt als het gaat om zich verplaatsen in huis. Echt kruipen gaat niet en tijgeren / buikschuiven is behoorlijk zwaar met zo'n gipsen korset. Met een rola kan je kind zich zelfstandig verplaatsen. Deze werkbeschrijving helpt je er een te maken.

Pavlik succesvol bij 79% van de kinderen met heupluxatie - Anne-Marie van der Linde
In dit artikel worden een onderzoek van het International Hip Dysplasia Institute en een onderzoek van de Mayo Clinic in Amerika besproken.

Impingement - Merel van Veen-Wagensveld
Wat is impingement, hoe wordt het behandeld en is de behandeling, een kijkoperatie, succesvol? Een Engels onderzoek levert het antwoord op die vraag.

Twee krukken, een rolstoel en nooit meer fietsen. Of…? - Nienke
Nienkes wereld werd door haar heupproblemen steeds kleiner. Er volgde een zoektocht naar de oorzaak en een operatie. Of dat de oplossing was, lees je in haar verhaal.

Verkiezing Sporttalent van het jaar - Renske Pereboom
Een van onze leden, Donna Jansen, was genomineerd voor de titel Sporttalent van het Jaar. Maar heeft ze ook gewonnen?

Gezinsdag 2016 - Jeanet Huijgen
Een verslag van de Gezinsdag in Dierenpark Amersfoort mag natuurlijk niet ontbreken in deze editie van Heupge(w)richt.

Als het spreekuur uitloopt… - Renske Pereboom
Zit je te balen als je langer dan gepland in de wachtkamer zit? In dit artikel zetten we wat tips op een rij om die tijd ontspannen door te komen. Ook geven we tips om je voor te bereiden op het gesprek met je arts.

De zorgverzekering: waar moet ik dit jaar op letten? - Merel van Veen-Wagensveld en Renske Pereboom
Het is weer die tijd van het jaar: blijf je bij je huidige zorgverzekeraar of ga je overstappen? In dit artikel zetten we de belangrijkste zaken op een rijtje en geven we je tips die van pas kunnen komen bij het nemen van een beslissing. Ter aanvulling op dit artikel staat op het ledendeel ook nog een aantal interessante websites over de zorgverzekering. Dit artikel kun je lezen als lid bent van de VAH.

Aftrekposten belastingaangifte 2016 - Anne-Marie van der Linde
Het voelt misschien wat vroeg, maar de belastingaangifte komt ieder jaar weer terug. Met dit artikel kun je je er in ieder geval wat de zorgkosten betreft op tijd op voorbereiden!

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.