vah heupgewricht 79Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen vertelt over de toegewezen subsidie en over een aantal dingen die we met dat geld zullen doen. Ook gaat hij in op de bestuurssamenstelling.

Gezocht: bestuurslid m/v
We zijn op zoek naar versterking voor het bestuur. In de vacature benoemen we wat het bestuurslidmaatschap inhoudt en wat we vragen. Later deze week komt de vacature ook op de website te staan.

Cijfers uit de LROI: heupprothesen in 2015 - Renske Pereboom
De Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI) biedt onder meer informatie over het plaatsen van heupprothesen. Op basis van het jaarrapport over 2015 zetten we een aantal dingen voor je op een rijtje.

Een droombaan dankzij een Ganz operatie! - Petra
Na lang twijfelen onderging Petra een Ganz-osteotomie. Ze vertelt over de aanloop naar de operatie, de revalidatie en hoe het nu met haar gaat.

Een tweede bestemming voor je heupprothese - Renske Pereboom
Je staat er wellicht niet bij stil op het moment dat je hem krijgt, maar wat gebeurt er na je dood eigenlijk met je heupprothese? We hadden contact met een bedrijf dat orthopedische implantaten recyclet.

Artikelen van derden - Merel van Veen-Wagensveld
In dit artikel verzamelen we informatie die we in andere bladen hebben gevonden. Deze keer onder andere over een manier om met pijn om te gaan en het gebruik van opiaten.

Negen maanden spreiden - Myrte
De dochter van Myrte lag tijdens de zwangerschap in onvolkomen stuit en bleek heupdysplasie en een heupluxatie te hebben. Haar moeder vertelt over het verloop van de behandeling en hoe het nu gaat.

Een protocol voor de behandeling van DDH - Renske Pereboom
In december werd bekend dat de Werkgroep Kinderorthopaedie van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging een behandelprotocol voor de behandeling van heupdysplasie en heupluxatie heeft vastgesteld. In dit artikel leggen we uit wat dit protocol inhoudt.

Gezinsdag en Algemene Ledenvergadering
Op zaterdag 13 mei houden we onze jaarlijkse ledenvergadering en de Gezinsdag in het Nederlands Openluchtmuseum in Arnhem. Vooruitlopend op het verzenden van de uitnodiging vind je hier alvast het programma.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.