vah heupgewricht 76Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen blikt onder andere terug op de Landelijke Contactdag en vertelt hoe de behandeling van zijn kleinzoon Ivan verloopt.

Algemene ledenvergadering en Landelijke Contactdag 2016 - Jeanet Huijgen
Er wordt kort verteld wat er tijdens de ALV aan bod kwam en wat de onderwerpen waren tijdens de lezingen.

Even voorstellen - Jorine Krijgsman
Jorine Krijgsman is tijdens de ALV benoemd tot algemeen bestuurslid. Ze stelt zich kort voor.

Een kunstheup op jonge leeftijd: kan dat wel? - Jeanet Huijgen
Tijdens de Landelijke Contactdag was voor de groep 'tieners en volwassenen met heupdysplasie' orthopeed dr. W. Rijnen van het Expertcentrum voor Heupprothesiologie van het Radboudumc in Nijmegen uitgenodigd. Hij vertelde over de totale heupprothese bij jonge mensen en hoe daar in het Radboudumc mee om wordt gegaan. Tijdens de lezing werden veel vragen gesteld. Deze zijn opgenomen in het verslag.

Pre- en postoperatieve revalidatie bij een totale heupprothese - Jeanet Huijgen
Na de lezing van dr. Rijnen vertelde fysio- en manueel therapeut Robbin Pieterse van Profess Fysio in Alkmaar over de revalidatie voor en na het krijgen van een totale heupprothese. Hij ging daarbij in op de fases die er zijn tijdens de revalidatie en welke aspecten aan bod komen bij dit traject.

Lezing dr. Adhiambo Witlox, kinderorthopedisch chirurg Maastricht UMC - Anne-Marie van der Linde
Aan de groep 'ouders van jonge kinderen' vertelde dr. Witlox over de ontwikkelingen op het gebied van de behandeling van dysplastische heupontwikkeling en hoe er in Nederland steeds meer wordt samengewerkt. Ook beantwoordde ze vragen van de aanwezige ouders.

Lezing Marieke Albert-Calon, kinderfysiotherapeut Medisch Centrum St. Pieter, Maastricht - Anne-Marie van der Linde
Na de lezing van dr. Witlox liet Marieke in een interactieve lezing zien hoe je jonge kinderen kunt helpen om zich ook tijdens de spreidbehandeling verder te ontwikkeling. Daarbij stond ze uitgebreid stil bij het belang van op de buik liggen en hoe je dat kunt oefenen.

Workshop Cynthia Groenveld-Breebaart, draagdoekconsulente - Anne-Marie van der Linde
Omdat aan het begin van het programma voor de oudergroep een klein gaatje viel en Cynthia aanwezig was om tijdens de pauzes vragen over dragen te beantwoorden, werd haar gevraagd of ze iets wilde vertellen over dragen. Ze vertelde daarbij kort over de verschillende soorten dragers en hoe een kindje ook tijdens de spreidbehandeling kan worden gedragen.

Het badje in de tuin - Renske Pereboom
In de zomer kan het lastig zijn om je kindje met een spreidmiddel of gipsbroek op warme dagen koel te houden. Veel ouders hebben het gevoel dat ze hun kindje zaken als 'in het badje in de tuin spelen' onthouden omdat het spreidmiddel niet af mag. Maar is dit ook echt zo? Een persoonlijk verhaal, gecombineerd met tips om je kindje door de warme dagen heen te helpen.

Het Ouderkompas - Het Ouderkompas en Renske Pereboom
De website Het Ouderkompas is ontwikkeld om ouders handvatten te geven tijdens de behandeling en/of ziekenhuisopname van hun kind. De beschikbare informatie is opgedeeld in handige categorieën waardoor je snel vind wat je zoekt.

Korting op ergonomische dragers bij ikdraag.nl - Renske Pereboom
Wie op zoek is naar een draagzak of draagdoek vindt op internet de ene na de andere webshop die deze producten verkoopt. Ikdraag.nl is er daar een van. Op deze website vind je veel informatie over dragen en een uitgebreid assortiment aan draagproducten. 

Een heupprothese en seksualiteit - Merel van Veen-Wagensveld
Seksualiteit is een onderwerp dat veel mensen moeilijk vinden om te bespreken met hun arts. Een heupafwijking kan daar echter wel degelijk invloed op hebben. Een groep Nederlandse artsen en onderzoekers heeft onderzocht of een heupprothese de kwaliteit van leven op het gebied van seksualiteit laat verbeteren. In dit artikel lees je de uitkomsten van dit onderzoek.

Gezocht: ervaringsdeskundigen - Anne-Marie van der Linde en Renske Pereboom
Een van de taken van een patiëntenvereniging is het faciliteren van lotgenotencontact. We doen dit onder andere op Facebook, maar willen onze leden ook de mogelijkheid bieden om meer contact te hebben met iemand die ervaring heeft met een gelijke situatie. We zijn daarom op zoek naar ervaringsdeskundigen. Wat dit inhoudt en wie we zoeken, lees je in dit artikel.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.