vah heupgewricht 75Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen staat stil bij het twintigjarig bestaan van de vereniging en de veranderingen die op stapel staan voor de komende maanden. Ook vertelt hij over zijn jongste kleinzoon en diens heupafwijking.

Artikelen van derden - Anne-Marie van der Linde
Het jaarmagazine Zorg voor Beweging van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) verschijnt tijdens het jaarcongres van de NOV en is bedoeld als een inkijkje in de mogelijkheden van de orthopedie. In de editie van 2016 komt het onderwerp heupen meermaals aan de orde. We zetten de betreffende artikelen op een rijtje en staan ook stil bij een artikel over samen beslissen: hoe je samen met je arts beslissingen neemt.

Onderzoek naar de behoeften van de jonge heuppatiënt - Renske Pereboom
Dat je rondom een operatie behoefte hebt aan uitleg over de ingreep en de revalidatie zal niemand vreemd vinden. Maar onderwerpen als studiekeuze, werken, kinderen krijgen, sporten en seksualiteit komen daarbij veel minder vaak aan de orde. Het Expertcentrum Heupprothesiologie wil weten welke behoeften spelen bij de (relatief) jonge heuppatiënt en heeft een vragenlijst samengesteld om hier onderzoek naar te doen. Wil je hier meer over weten? Houdt dan de Facebookpagina in de gaten.

Nieuwe baan? Zomaar keuren mag niet!
Voor sommige banen vragen werkgevers om je medisch te laten keuren. Maar mag dat wel? In dit artikel worden de regels op een rijtje gezet.

Aftrek zorgkosten belastingaangifte 2015 - Anne-Marie van der Linde
Voor veel mensen is de aangifte inkomstenbelasting een jaarlijks terugkerende hoofdpijnklus. In dit artikel wordt de aftrekpost 'specifieke zorgkosten' toegelicht.

Registratie heupprothesen levert eerste cijfers op - Renske Pereboom
Sinds 2007 wordt elke geplaatste heupprothese vastgelegd in de Landelijke Registratie Orthopedische Implantaten (LROI). Inmiddels staan er ruim 450.000 heupprothesen geregistreerd en kunnen de eerste conclusies worden getrokken. In dit artikel worden ze op een rijtje gezet en lees je ook over het classisificatiesysteem voor heupprothesen dat de NOV in 2013 heeft geïntroduceerd.

Dragen van je kindje - Jolijn Geerdink
Steeds meer ouders dragen hun kind in een draagdoek of ergonomische draagzak. Ook tijdens een spreidbehandeling kun je prima dragen, al vraagt het soms enige aanpassing. In dit artikel lees je over de verschillende vormen van dragen en waar je terecht kunt voor meer informatie.

Programma Landelijke Contactdag 2016
Op 16 april organiseren we voor het twintigste jaar op rij een middag met interessante lezingen en lotgenotencontact. Het volledige programma en de mogelijkheid om je aan te melden, lees je hier.

Het verhaal van Mirte - Anne-Marie van der Linde
In april 2011 werd Mirte geboren en leek er helemaal niets aan de hand. Toch bleek ze na zes maanden een forse heupafwijking te hebben en verliep de behandeling niet zonder problemen. In dit artikel lees je hoe dit allemaal gelopen is en hoe het nu met haar gaat.

De VAH online - Renske Pereboom
Al meer dan tien jaar is de VAH niet alleen per telefoon en post actief, maar ook online. Hoe is dat anno 2016 en wat staat er voor de toekomst op de planning? Je leest het in dit artikel.

Snapping hip - Merel van Veen-Wagensveld
Een knappend gevoel of geluid tijdens het lopen: veel mensen zullen het herkennen. Dit fenomeen heet 'snapping hip', maar wat is het eigenlijk? In dit artikel wordt het precies uitgelegd.

20 jaar VAH
Op 15 februari 2016 bestond de VAH 20 jaar. Daar wordt in deze editie van Heupge(w)richt uiteraard ook even bij stilgestaan.

Keuzehulp heupslijtage - Renske Pereboom
Hoe bepaal je wat de beste keuze is als je twijfelt tussen wel of niet opereren? En welke vragen moet je echt aan je arts vragen? Deze keuzehulp helpt je daarbij.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.