vah heupgewricht 74Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen schrijft over de activiteiten van de afgelopen maanden en ontwikkelingen op het gebied van de organisatorische kant van patiëntenverenigingen.

Artikelen van derden - Noa Brandwijk
In het blad van de Sint Maartenskliniek stond een artikel over heupprothesen. In dit stuk lees je een aantal interessante onderwerpen en hoe je het hele artikel kunt lezen.

Autostoeltje onthuld tijdens open dag WKZ - Jeanet Huijgen
Op de open dag van het Wilhelmina Kinderziekenhuis (WKZ) in Utrecht was er mooi nieuws voor de patiëntjes die niet meer in een gewoon autostoeltje passen.

Ouders gezocht! - Het Ouderkompas
Het Ouderkompas wordt een website voor ouders die veel in het ziekenhuis zijn omdat hun kind een chronische ziekte heeft. In dit artikel een oproep om de enquête in te vullen zodat men een beeld krijgt van de behoeften van ouders.

Hip Safety Service - Renske Pereboom
Maxi-Cosi heeft de voorwaarden van de Hip Safety Service aangepast. In dit artikel lees je het standpunt van het bestuur van de VAH.

Op zoek naar antwoorden voor de JGZ - Renske Pereboom
In dit artikel word je bijgepraat over de stand van zaken met betrekking tot de richtlijnen op het gebied van dysplastische heupontwikkeling en hoe wij daarbij betrokken zijn.

Een nieuw gezicht in de MAR - Anne-Marie van der Linde
In het voorjaar namen we afscheid van dr. Bom als lid van de Medische Adviesraad (MAR). In deze editie van Heupge(w)richt stellen we zijn opvolger aan je voor.

De zorgverzekering: hoe zit het en waar moet je op letten? - Renske Pereboom
Het is weer december en dus is de tijd van kritisch kijken naar de zorgverzekering weer aangebroken. Met dit artikel bieden we je een steuntje in de rug om dat te doen. Op het ledendeel van deze website staat binnenkort een bijbehorend lijstje met handige websites.

Landelijke Contactdag 2016
In dit artikel vind je de datum van de volgende Algemene Ledenvergadering en Landelijke Contactdag. Begin volgend jaar ontvangen leden een uitnodiging voor deze dag.

Enquête naar ervaringen - Anne-Marie van der Linde
In 2014 vroegen we of mensen de vragenlijst van Mirthe Tekelenburg wilden invullen. Zij verwerkte de antwoorden in haar profielwerkstuk. De belangrijkste conclusies lees je in dit artikel.

De tractiebehandeling van Nomi - Rianne, moeder van Nomi
Nomi is nog geen jaar oud maar heeft al een flink traject achter de rug, met onder andere een tractiebehandeling van twee weken. Haar moeder vertelt hoe zij de tractiebehandeling zijn doorgekomen en heeft een aantal heel handige tips op een rijtje gezet om je voor te bereiden op zo'n periode in het ziekenhuis.

Ouders willen vooral betere communicatie - Anne-Marie van der Linde
In de eerste helft van 2015 deden studenten Thom Ronde en Triston Berkenbosch voor hun scriptie onderzoek naar de tevredenheid van ouders met de jeugdgezondheidszorg. De oproep om de vragenlijst in te vullen, hebben we ook meermaals op diverse plekken gedeeld. In dit artikel lees je de belangrijkste uitkomsten en waar je de hele scriptie kunt lezen.

Gezinsdag 2015 - Jeanet Huijgen
De Gezinsdag was ook dit jaar weer een groot succes. Een kleine impressie met foto's kan natuurlijk niet ontbreken!

In een aantal artikelen wordt verwezen naar bestanden op het ledendeel van de website. De bestanden zijn daar te vinden onder het kopje 'Overige publicaties' en dan 'Artikelen HG74'.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.