vah heupgewricht 71Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen vertelt over de wedstrijd waar we in 2014 aan mee deden met Heupge(w)richt 68, over het belang van de Landelijke Contactdag en maakt ook de datum van de volgende Gezinsdag bekend.

Heupge(w)richt digitaal
In Heupge(w)richt 70 vroegen we aan onze leden of ze Heupge(w)richt voortaan digitaal willen ontvangen. De uitkomst hiervan wordt in dit artikel besproken. Voor leden is Heupge(w)richt overigens altijd digitaal te lezen via het ledendeel van de website. Ben je nog geen lid? Je kunt je hier aanmelden.

Gebruik je veel medicijnen? Neem je medicijngebruik eens onder de loep
Het juiste gebruik van medicijnen kan van levensbelang zijn, maar het is gebleken dat het belangrijk is om in de gaten te houden of alles nog wel bij elkaar past en of er geen ongewenste bijwerkingen zijn. Een medicatiebeoordeling kan hier zinvol bij zijn. Wat dit inhoudt? Dat lees je in dit artikel. 

Promotie Landelijke Contactdag
Wat hebben we dit jaar gedaan om de Landelijke Contactdag bij zoveel mogelijk mensen onder de aandacht te brengen? In dit artikel vertellen we dat.

Het verhaal van Lucinda en Ghislaine; de geschiedenis herhaalt zich
Moeder Lucinda had zelf een heupafwijking en kreeg een dochter die dezelfde afwijking bleek te hebben. Lucinda vertelt uitgebreid over het verloop van de behandeling en hoe het nu gaat.

Programma Landelijke Contactdag
Uiteraard mag in de aanloop naar 11 april het programma niet ontbreken. Dit programma is ook hier te lezen. Direct naar het aanmeldformulier? Klik dan hier.

Hallo allemaal!
Irene Nederveen is onze nieuwe ervaringsdeskundige nu de behandeling van haar dochtertje is afgerond. Waarom ze hiervoor heeft gekozen, lees je in deze introductie.

Richtlijnontwikkeling
Sinds 2014 spelen twee richtlijnontwikkelingstrajecten een rol in de plannen van de VAH. Hoe staat het er nu mee en wat gaat er de komende tijd gebeuren?

Ook op de Landelijke Contactdag!
Behalve de op het programma staande sprekers zullen er nog meer interessante aanwezigen zijn. Wie dat zijn, lees je in dit artikel.

Omgaan met traumatische ervaringen van je kind; hoe doe je dat?
Tijdens de behandeling van een heupafwijking kan het voorkomen dat je kind behandelingen moet ondergaan die als traumatisch kunnen worden ervaren. Hoe kun je je kind daar op voorbereiden en wat kun je doen om traumatische gebeurtenissen minder ingrijpend te maken? Anne-Marie van der Linde interviewde beeldend therapeut Aafke Versantvoort om dit uit te zoeken.

Artikelen van derden
Regelmatig ontvangen we bladen van andere organisaties waarin artikelen staan die voor heuppatiënten interessant kunnen zijn. In dit onderdeel besteden we aandacht aan een drietal artikelen die op het ledendeel volledig zijn terug te lezen.

Mogelijkheid tot extra belastingteruggave
Het is een jaarlijks terugkerende verplichting: de aangifte inkomstenbelasting. Voor mensen die veel kosten maken voor zorg, hulpmiddelen en voorzieningen is er de mogelijkheid deze als aftrekpost op te voeren bij de aangifte. Hoe dit precies zit, wordt in dit artikel uitgelegd.

Lid zijn van een patiëntenvereniging hoeft niet duur te zijn
Als vereniging kan de VAH niet zonder leden, maar de kosten van het lidmaatschap zijn niet voor iedereen te dragen. In dit artikel leggen we uit waarom het belangrijk is om lid te worden van de VAH en hoe de kosten beperkt kunnen worden door ze te declareren bij de zorgverzekering. 

"Elke behandeling is teamwerk"
In 'Zorg voor Beweging Jaarmagazine 2015' staat een artikel over de invloed die je zelf kunt hebben op de behandeling. De VAH werkte hier aan mee. Naast dit artikel staan er nog meer interessante, heupgerelateerde artikelen in dit magazine. We zetten ze voor je op een rijtje.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.