Forum Vereniging Afwijkende HeupontwikkelingIn 2001 kreeg de VAH een nieuwe website met daaraan gekoppeld een forum waar leden en niet-leden hun ervaringen en tips konden delen. Ook konden op deze manier laagdrempelig vragen worden gesteld over behandelingen en werd er vanuit de vereniging uitleg gegeven. Het groeide uit tot een platform waar velen dagelijks gebruik van maakten.

Helaas zakte dit door allerlei factoren op een gegeven moment in en waren er steeds minder mensen actief. Af en toe werd er nog wel een bericht gepost, maar meestal kwam daar geen antwoord meer op. Een uitzondering daarop was een topic over ervaringen met een Ganz-osteotomie. Het eerste bericht in dit topic werd in augustus 2013 geplaatst en daarna ging het snel. Maar liefst 390 reacties kwamen er in totaal op dit topic waarin een groepje dames hun ervaringen, inclusief ups en downs, met de Ganz-osteotomie deelde.

In het najaar van 2013 hebben we op Facebook twee besloten groepen opgericht waar het qua activiteit inmiddels net zo druk is als in de hoogtijdagen van het forum. Mensen die een berichtje plaatsten op het forum verwezen we ook steeds vaker naar een van deze groepen omdat daar meer kans was om een antwoord op hun vraag te krijgen.

De afgelopen jaren hebben we het forum online gehouden met de gedachte dat het wellicht nog handig zou zijn voor mensen zonder Facebook. Er wordt echter zo weinig gebruik van gemaakt dat we nu hebben besloten dat het genoeg is geweest.

We willen alle forumleden hartelijk bedanken voor hun bijdragen en hopen dat zij iets hebben gehad aan het contact met lotgenoten. In onze Facebookgroepen zetten we de traditie voort, wat ons betreft nog vele jaren!

Voor vragen over het forum kun je een e-mail sturen naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken..