vah blije babyOp de valreep van ons jubileumjaar ontvingen we het bericht dat de Werkgroep Kinderorthopaedie (WKO) van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging (NOV) een behandelprotocol heeft vastgesteld voor de behandeling van 'developmental dysplasia of the hip' (heupdysplasie en heupluxatie) bij kinderen tot 1 jaar.

Dit betekent dat de Nederlandse kinderorthopeden streven naar een behandeling die waar mogelijk in elk ziekenhuis waar een kinderorthopeed werkt hetzelfde is.

Als bestuur kunnen we niet anders dan deze stap toejuichen. Sinds de oprichting van de VAH bijna 21 jaar geleden zijn de verschillende behandelmethoden een bron van onrust voor ouders. We hopen dan ook dat de toepassing van dit protocol zal helpen hier verandering in te brengen en dat het ouders een handvat geeft om met hun arts in gesprek te gaan. Daarnaast blijven wij ouders natuurlijk adviseren hun kind te laten behandelen door een kinderorthopeed.

Meer informatie over dit protocol en wat het inhoudt, zal te lezen zijn in Heupge(w)richt 79. Wil je deze editie niet missen, meld je dan nu aan als lid van de VAH en ontvang hem in maart.