Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingengrijshulpenondersteuningrozeoverdevereniginggrijs

Facebookgroepen

Heb je behoefte om je verhaal te delen? Wil je vragen kunnen stellen en antwoorden krijgen van mensen die weten hoe je je voelt? Het delen van je verhaal met lotgenoten geeft een gevoel van herkenning. Je staat er niet alleen voor want dat kan in onze Facebookgroepen! Behalve je verhaal kun je ook praktische tips en ervaringen delen met anderen waardoor je elkaar kunt helpen tijdens het traject.

Groepsregels
In elke groep gelden een aantal regels. Deze zijn te lezen in het vastgezette bericht dat altijd bovenaan de groep staat. Zorg dat je dit bericht leest voor je een bericht plaatst. We streven ernaar je binnen 24 uur na aanmelding toe te laten tot de groep. Het kan zijn dat we je eerst een privébericht sturen. In dat geval word je pas toegelaten tot de groep nadat je daarop hebt gereageerd.

Privébericht
Door bepaalde instellingen kan het zijn dat dit bericht niet rechtstreeks in je inbox maar in de 'berichtverzoeken' terecht komt. In de Messenger app vind je die bij de optie profiel > personen. In de browser kun je je berichtverzoeken bekijken door op Facebook in de linkerkolom 'berichten' te kiezen en dan linksboven in plaats van 'recent' te kiezen voor 'berichtverzoeken'.

Verschillende groepen
Omdat er meerdere heupafwijkingen zijn, hebben we verschillende groepen. Alle groepen zijn besloten waardoor alleen groepsleden kunnen zien wat er wordt geschreven. Je Facebookvrienden kunnen de berichten die je in de groep plaatst alleen lezen als zij ook lid zijn van de groep.

  • Heupdysplasie bij jonge kinderen: in deze groep kun je terecht als je kindje heupdysplasie of heupluxatie heeft. De groep heeft inmiddels ruim 400 leden dus is er altijd wel iemand die je situatie herkent.
  • Ziekte van Perthes: heeft je zoon of dochter de ziekte van Perthes? Dan kun je in deze groep je ervaringen delen. Omdat deze groep pas net is opgericht, zijn er nog niet zoveel leden, maar daar hopen we de komende tijd verandering in te brengen.
  • Perthes kinderen: groep voor kinderen met de ziekte van Perthes. Ouders worden toegelaten, maar niet om zelf deel te nemen aan de gesprekken. Het is echt de bedoeling dat de kinderen dit zelf doen (eventueel wel samen met een ouder).
  • Epifysiolyse: heb jij epifysiolyse of ben je ouder van een tiener met deze aandoening? In deze groep kunnen jullie alle vragen stellen over de dingen waar je mee te maken krijgt. Omdat deze groep pas net is opgericht, zijn er nog niet zoveel leden, maar daar hopen we de komende tijd verandering in te brengen.
  • Tieners met een heupafwijking: heb je een heupafwijking en wil je daar ervaringen over uitwisselen met leeftijdsgenoten zonder dat je ouders meelezen of zich ermee bemoeien? Dat kan in deze groep! Namens de VAH lezen op de achtergrond twee beheerders mee. Zij zullen zich alleen met de discussie bemoeien als de groepsregels niet worden opgevolgd.
  • Heupdysplasie bij tieners en volwassenen: in deze groep kun je terecht als je tienerzoon of -dochter of jijzelf heupdysplasie hebt. Met ruim 300 leden is er altijd wel iemand die een luisterend oor heeft voor je.
  • Heupimpingement: heb je impingement in je heup (ook wel femoroacetabulair impingement (FAI) of heupimpingementsyndroom genoemd) dan kun je in deze groep terecht om vragen te stellen en ervaringen te delen met anderen. De groep heeft enkele tientallen leden dus is nog niet zo heel erg actief, maar daar hopen we de komende tijd verandering in te brengen.

Wil je op de hoogte blijven van het laatste nieuws over de vereniging? Like en volg dan onze Facebookpagina!

Disclaimer
De VAH benadrukt dat de vereniging op geen enkele wijze verantwoordelijk is voor de inhoud van de berichten van derden in de Facebookgroepen. Wij behouden ons nadrukkelijk het recht voor om berichten aan te passen dan wel te verwijderen, indien deze naar onze mening op enigerlei wijze schade kunnen toebrengen aan de VAH en/of haar doelstellingen.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.