tram studie 1Zoals beloofd in het introductieartikel houden we jullie op de hoogte van de ontwikkelingen rondom de TRAM-studie.

Er wordt hard gewerkt aan de laatste voorbereidingen om in september te kunnen beginnen met het includeren (laten deelnemen) van kinderen aan de studie. Zo wordt onder andere gekeken of het mogelijk is om een filmpje te maken waarin ouders uitleg krijgen over de studie. Ook wordt nog gewerkt aan de patiënteninformatie die op papier wordt meegegeven. Dat is een formeel document waarin de studie en allerlei bijkomende onderwerpen worden besproken en waar nodig uitgelegd.

Van 28 tot 30 juni is in het Erasmus MC - Sophia Kinderziekenhuis in Rotterdam een meerdaagse cursus heupechografie georganiseerd. Tijdens deze cursus is onder andere aandacht besteed aan het maken van een echo volgens de methode van professor Graf, die een belangrijke rol speelt bij het includeren van kinderen, en hoe de positie van de heup kan worden gecontroleerd als een kind in het gips zit. Een deel van de cursus is gegeven door professor Graf zelf. De cursus is gevolgd door 30 kinderorthopeden, kinderradiologen, verpleegkundig specialisten en gipsverbandmeesters uit het hele land.