vah heupgewricht 96Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen schrijft onder andere over de organisatie van de Algemene Ledenvergadering en de Landelijke Contactdag.

Oproep
De VAH bestaat volgend jaar 25 jaar en doet een oproep voor bijdragen voor een jubileumuitgave van Heupge(w)richt.

Het lijden voorbij - Marijke
Marijke vertelt hoe haar leven op z’n kop kwam te staan toen ze de diagnose heupdysplasie kreeg en hoe het verder ging.

Artikelen van derden – Merel van Veen-Wagensveld
We kwamen een interessant artikel tegen in het blad ‘Wervelwind’ van de Nederlandse Vereniging van Rugpatiënten ‘de Wervelkolom’.

JongPIT – Merel van Veen-Wagensveld
Afgelopen juli is het platform JongPIT, voor jongeren met een chronische aandoening of beperkingen, live gegaan. Je leest in dit artikel wat dit platform zoal te bieden heeft.

Jaarverslag 2020 en werkplan 2021 – Renske Pereboom en Tom Nederveen
De Algemene Ledenvergadering is inmiddels achter de rug en het bestuur heeft decharge gekregen voor het in 2020 gevoerde beleid. In deze samenvatting staan de belangrijkste punten.

Werken lukt niet (meer), wat nu? – Mandy Poldervaart
Binnenkort wordt de ledeninformatie voor volwassenen met een heupafwijking aangevuld met allerlei informatie en relevante links over het onderwerp ‘chronisch ziek en werk’. In dit artikel wordt kort verteld wat er zoal aan bod komt.

Thee zonder zakje – column Fabrina
Fabrina schrijft dit keer over automatische aannames en hoe dat voor verrassingen kan zorgen.

Voeding: wat kun je doen? – Merel van Veen-Wagensveld
Bij heupafwijkingen denk je waarschijnlijk niet direct aan voeding. Toch kun je verschillende dingen met je voeding doen als je een afwijkende heupontwikkeling hebt of daarvoor behandeld wordt. In dit artikel komen verschillende thema’s rondom voeding en de heup aan bod.

De TRAM-studie: wat is het en voor wie? – Nina Mathijssen, Adhiambo Witlox en Renske Pereboom
Binnenkort start een groot onderzoek naar de behandeling van stabiele, gecentreerde heupdysplasie bij baby’s. Er doen maar liefst dertien ziekenhuizen mee aan deze studie, die een vervolg is op een eerder onderzoek. In dit artikel vertellen we er meer over.

Programma Landelijke Contactdag 2021
Hij stond gepland voor eind mei, maar dat moest worden verzet in verband met de coronapandemie. In september gaan we voor een herkansing en organiseren we (als de omstandigheden het toelaten) alsnog een Landelijke Contactdag. In dit artikel geven we er meer informatie over.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.