vah heupgewricht 81Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen besteed aandacht aan de gehouden enquête over de Gezinsdag, aan de gezinsuitbreiding bij twee bestuursleden en aan wat er de komende maanden op de agenda staat.

Uitkomsten vragenlijst Gezinsdag
In juli vroegen we onze achterban om een vragenlijst over de Gezinsdag in te vullen omdat de opkomst de laatste keer lager was dan we hadden verwacht. 94 mensen hebben hier gehoor aan gegeven en ons van informatie voorzien. In dit artikel zetten we de belangrijkste uitkomsten op een rijtje en gaan we ook in op een aantal suggesties.

Wanneer kies je voor een kunstheup? - Kim
Kim heeft in mei een nieuwe heup gekregen en blogt over haar ervaringen. Een van haar blogs gaat over het moment waarop je ervoor kiest je te laten opereren en wat daaraan vooraf gaat. Met haar toestemming hebben we deze blog in Heupge(w)richt geplaatst.

Een brede buggy huren: het kan nog steeds - Hanneke van Berkel en Renske Pereboom
Nu de verhuur van brede buggy's en kinderwagens door Kiek Hip Wear is gestopt, was de vraag waar ouders nu terecht zouden kunnen als hun kind niet meer in de eigen wagen of buggy past. Gelukkig heeft Hanneke van Berkel de verhuur overgenomen.

"Help... mijn kind gaat naar school maar de voorzieningen zijn niet toereikend... Hoe gaan we dat doen?" - Mandy Poldervaart - van den Oever
Ieder kind heeft recht op 'inclusief onderwijs', maar waar moet je zijn als er op school extra hulp of voorzieningen nodig zijn? In dit artikel lees je wat de wettelijke verplichtingen zijn, hoe hulp kan worden gefinancierd en waar je terecht kunt voor meer informatie.

Vooraankondiging video-opnames - Myrte Janssen
De VAH is bezig met het vernieuwen van het beeldmateriaal voor de website. Onderdeel daarvan is het ontwikkelen van voorlichtingsvideo's voor ouders van kinderen met heupdysplasie.

Column Fabrina - Fabrina
Fabrina is moeder van twee kinderen met een heupafwijking en ook haar man heeft heupproblemen. Vanaf deze editie van Heupge(w)richt kun je haar ervaringen lezen in haar column. In deze eerste column vertelt ze over haar kinderen en hoe ze omgaat met hun heupafwijking.

Hoe is het nu met...? - Myrte Janssen en de ouders van Tim
In vorige edities van Heupge(w)richt stonden de verhalen van Vesper en Tim. Hoe zou het nu met ze zijn?

Artikelen van derden - Merel van Veen - Wagensveld
In dit artikel verzamelen we informatie die we in andere bladen hebben gevonden. Dit keer over de toegevoegde waarde van een second opinion en wat wij daarin voor je kunnen betekenen.

Programma Landelijke Contactdag
Op 30 september staat de Landelijke Contactdag (LCD) volledig in het teken van de Ganz-osteotomie bij (jong)volwassenen met heupdysplasie. Het programma lees je hier.

Landelijke Contactdag alleen voor volwassenen met heupdysplasie
Dit jaar is er op de LCD alleen een programma voor volwassenen met heupdysplasie. In dit artikel leggen we uit wat daar de achterliggende reden van is.

Naar het kinderdagverblijf met een spreid- of gipsbroek - Anne-Marie van der Linde en Myrte Janssen
Kan je kind nog naar het kdv als het wordt behandeld voor een heupafwijking? Met soms wat aanpassingen kan dat zeker! We hebben een aantal tips op een rijtje gezet.

Het verhaal van Daan - Kim
Naast haar eigen heupafwijking heeft Kim ook een zoon met heupdysplasie. Zijn verhaal lees je ook in deze editie van Heupge(w)richt.

Onze belevenissen met Nore - Marian
Nore had heupdysplasie en heupluxatie. Haar moeder heeft het verhaal over haar behandeling op papier gezet.

De hobbelige weg naar mijn heupprothese - Mandy Poldervaart - van den Oever en Thea
Thea is geboren zonder schildklier en dat heeft een aantal gevolgen gehad, onder andere op haar heupen.

Wil je Heupge(w)richt ook lezen? Als je lid bent van de VAH ontvang je hem automatisch!

Download

Deze informatie is alleen zichtbaar voor ingelogde leden!
Log in of word lid van onze vereniging.