feestOp 15 februari 1996 werd de Oudervereniging Aangeboren Heupafwijkingen opgericht met als doel het ondersteunen van en behartigen van de belangen van ouders van kinderen met (zoals het toen werd genoemd) congenitale (=aangeboren) heupdysplasie (CHD).

Een paar jaar later werd de doelgroep uitgebreid met volwassenen die te maken kregen met heupdysplasie en werd de naam veranderd in Vereniging Aangeboren Heupafwijkingen. Daarmee werd ook de afkorting VAH geboren.

1996

Het bestuur van toen legde die eerste jaren het fundament waar we nu, 25 jaar later, nog steeds op verder bouwen. Dat deden ze niet alleen door iedereen die te maken kreeg met CHD te voorzien van informatie en praktische tips, maar ook door contact te leggen met orthopeden in het hele land en waar nodig samen te werken met andere organisaties.

2021

Het ging in die 25 jaar niet altijd van een leien dakje, maar vandaag de dag is de VAH een gezonde vereniging met ruim 600 leden (meer dan ooit!) die informatie verstrekt en ondersteuning biedt bij meerdere heupafwijkingen en -aandoeningen met een groeiende achterban.

We willen alle (oud-)bestuursleden, vrijwilligers buiten het bestuur, artsen en andere betrokkenen danken voor hun inzet om de vereniging te maken tot wat die nu is. En boven alles de leden, sommigen nog van het eerste uur, die maken dat de vereniging kan blijven bestaan. Want zonder leden is er geen vereniging.

Jubileumeditie Heupge(w)richt

Later dit jaar willen we in een speciale editie van ons blad Heupge(w)richt terugkijken op 25 jaar VAH. Heb jij een herinnering aan de VAH die je met ons en onze achterban wil delen? Wat heeft de VAH voor jou betekend? En wat wens je voor de toekomst van de vereniging? We horen het graag van je!

Wil je een bijdrage leveren aan deze jubileumuitgave? Stuur dan uiterlijk 1 oktober 2021 je bijdrage naar Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.. Ook een eventuele foto die aansluit bij je bericht ontvangen we graag!