Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauw hulpenondersteuninggrijs overdevereniginggrijs

babysenkleutersblauw tienersenvolwassenenblauw

Tieners en volwassenen

Aangeboren heupafwijkingen worden - helaas - lang niet altijd vroegtijdig ontdekt. Soms komen de klachten pas later, in de tienertijd of als je al volwassen bent. Vermoeidheid, pijnklachten, verminderde beweeglijkheid, slijtage van het heupgewricht, het kan allemaal voorkomen en je leven behoorlijk belemmeren. Het duurt soms lang voordat de oorzaak duidelijk is en een passende behandeling kan worden ingezet.

Je arts zal je in grote lijnen hebben verteld wat er aan de hand is en wat de mogelijkheden zijn om de aandoening te behandelen. Toch komen er allerlei vragen op je af. Hoe gaat het nu verder? Wat kun je verwachten? Zijn er andere behandelingen mogelijk? Welke praktische problemen doemen er op in het dagelijks leven? Welke oplossingen zijn daarvoor beschikbaar? Hoe gaat het met je werk, met je hobby's, met sport? Het is heel begrijpelijk dat deze vragen bij je leven en je bent beslist niet de enige. Veel tieners en volwassenen hebben heupdysplasie. Zij willen hun ervaringen graag met je delen.

De Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling (VAH) heeft in de rubriek 'Tieners & volwassenen' veel informatie verzameld en voor je op een rijtje gezet. Lees meer over de medische achtergronden, onderzoek en diagnose, erfelijkheid, behandeling en hulpmiddelen voor het dagelijks leven, werk en vrije tijd. Vraag schriftelijke, aanvullende informatie aan of neem contact op met een ervaringsdeskundige van de vereniging.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.