Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauw hulpenondersteuninggrijs overdevereniginggrijs

babysenkleutersblauw tienersenvolwassenenblauw

Kleding

Meestal kan onder het spreidmiddel dunne kleding worden gedragen, zoals een aaneengesloten kruippakje, een luierpakje of een (katoenen) maillootje. Over het spreidmiddel heen kan nog wijde soepele, liefst katoenen, kleding worden gedragen. Om te voorkomen dat je kind de klittenbandsluitingen van de spreidbeugel lostrekt, is het dragen van pyjama's of joggingpakjes heel handig. Ook broekjes met een binnenbeensluiting zijn heel praktisch.

plezierVoor oudere kinderen die niet meer in de babymaten passen, is het vrij eenvoudig om zelf passende broekjes te maken. Koop daarvoor tricotbroekjes van twee maten groter, torn de naden los en bevestig er drukkertjes langs.

Soms is het door de langdurige spreidstand moeilijk om de beentjes bij elkaar te krijgen voor het aantrekken van kleding. In dat geval is het handig om in een maillot knoopsgatelastiek aan te brengen om een wijde instap mogelijk te maken.

In de lijst met handige links vind je een paar winkels die zich richten op speciale kleding, onder andere voor kinderen met een spreidmiddel. Ken je zelf een winkel die niet in deze lijst staat? Laat ons dat dan weten! Het contactadres hiervoor staat ook op die pagina.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.