Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauw hulpenondersteuninggrijs overdevereniginggrijs

babysenkleutersblauw tienersenvolwassenenblauw

Pavlik-bandage

De Pavlik-bandage is geschikt voor kinderen tot de leeftijd van zes à zeven maanden, mits het kind niet te zwaar en/of te sterk is. De bandage bestaat uit katoenen banden versterkt met nylon, voorzien van enkel/voetmanchetjes van geperforeerde kunststof. Het rompgedeelte is een vest van vilt. Hieraan zitten bandjes met klittenbandsluitingen voor het instellen van de borstomvang en verstelbare haaksluitingen voor het instellen van de schouderbanden. De trekbanden worden onder de knie met een rondom aangelegde klittenbandsluiting vastgezet.

Afhankelijk van de instelling van de bandjes vanaf het borstbeen naar de beentjes wordt de 'bewegingsvrijheid' bepaald. Doordat de beentjes worden opgetrokken,komt de heupkop beter in de heupkom te staan. Gedurende de behandeling zal de bandage regelmatig worden bijgesteld, totdat de vereiste spreidstand is bereikt. Laat je goed voorlichten over welke sluitingen je wél mag openen en welke niet!

Als de Pavlik-bandage af gaat, is het de bedoeling dat je kindje de beentjes gewoon normaal beweegt. Het is belangrijk om dit in de gaten te houden, omdat bij het te hoog optrekken van de bandage het risico op kopnecrose en/of een zenuwbeklemming groter wordt. 

 

pavlikpavlik3pavlik4pavlik6pavlik5pavlik7

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.