fysiotherapieMag jij van je zorgverzekeraar naar de fysiotherapeut van je keuze?

Veel mensen met heupklachten komen bij een fysiotherapeut, op zoek naar verlichting van de klachten. De een gaat incidenteel, de ander met enige regelmaat en een derde komt er wekelijks (al dan niet om te revalideren na een operatie). Wat de aanleiding ook is: het is van groot belang dat je een goede therapeut hebt bij wie jij je op je gemak voelt en waar je vertrouwen in hebt.

Als je een naturapolis hebt, krijg je de behandeling alleen volledig vergoed als je naar een gecontracteerde zorgverlener gaat. Zorgverzekeraars stellen in hun contracten steeds meer eisen aan fysiotherapeuten waardoor deze meer en meer tijd kwijt zijn aan administratieve handelingen. Dit gaat ten koste van jouw behandeling!

Daarom gaan steeds meer fysiotherapeuten contractvrij werken zodat ze hun tijd weer volledig aan hun patiënten kunnen besteden. Dit betekent echter wel dat een deel van hun patiënten de behandeling niet helemaal vergoed krijgen.

Wil jij niet afhankelijk zijn van het wel of niet hebben van een contract met zorgverzekeraars én wil je de administratieve last van je fysiotherapeut verlagen? Kies dan voor een restitutiepolis als je eind dit jaar besluit om naar een andere zorgverzekeraar over te stappen. Daarmee krijg je over het algemeen 100% van het marktconforme tarief vergoed als je naar een niet-gecontracteerde zorgverlener gaat.

Meer informatie over de regelingen rondom de vergoeding van fysiotherapie en het contractvrij werken vind je op www.ondersteundefysiotherapeut.nl.