Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingengrijshulpenondersteuningrozeoverdevereniginggrijs

Heupge(w)richt 73

2 september 2015

Eind deze week ligt Heupge(w)richt 73 bij onze leden in de bus. Hieronder lees je kort welke onderwerpen er dit keer aan bod komen.

hg73

Van het bestuur - Tom Nederveen
Voorzitter Tom Nederveen schrijft over de activiteiten die we achter de rug hebben en wat er binnenkort op de planning staat. Ook vertelt hij kort over de ontwikkelingen op het gebied van het toekomstbestendig maken van de vereniging.

Landelijke Contactdag 2016
Het programma is er nog niet, maar de datum kunnen we al wel bekend maken. Heb je een digitale agenda? Dan kun je met Heupge(w)richt 73 de datum vast noteren!

Artikelen van derden - Noa Brandwijk
Regelmatig ontvangen we bladen van andere organisaties waarin artikelen staan die voor heuppatiënten interessant kunnen zijn. Dit keer besteden we onder andere aandacht aan artikelen uit het MaartensMagazine. Op het ledendeel zijn de artikelen volledig te lezen.

Uitnodiging Gezinsdag 2015
Op 26 september a.s. is er weer een Gezinsdag. Dit keer gaan we naar Burgers' Zoo in Arnhem! Wil je erbij zijn? Alle informatie en het aanmeldformulier vind je hier.

Het verhaal van Donna - Donna
Donna is geboren met een heupafwijking en heeft een zeer uitgebreide behandeling achter de rug. Ze vertelt zelf hoe ze dit heeft ervaren en hoe het nu met haar gaat.

Ganzosteotomie vs triple osteotomie - Renske Pereboom
De Landelijke Contactdag stond dit jaar in het teken van de Ganzosteotomie. De reacties waren lovend en het was een geslaagde dag, maar van een aantal mensen kregen we de vraag of er ook aandacht kon worden besteed aan de triple osteotomie. In dit artikel zetten we de overeenkomsten en verschillen tussen deze twee operaties op een rijtje.

5 tips om te zorgen dat je arts naar je luistert - Harriët Messing
In het boek 'When doctors don't listen' gaan twee Amerikaanse artsen in op de kunst van het luisteren naar de patiënt. Harriët Messing schreef een korte samenvatting van dit boek en selecteerde vijf tips die je kunnen helpen om een beter gesprek met je arts te hebben.

Dit artikel is geschreven door Renske Pereboom.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.