Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauwhulpenondersteuninggrijsoverdevereniginggroen

kopoverdeverenigingkopoverdevereniging

Medewerkers

De Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling is grotendeels afhankelijk van vrijwilligers, onder andere voor het bestuur. Wel is er sinds een aantal jaar een betaalde webmaster en worden de administratieve werkzaamheden gedaan door het Facilitair Bureau Patiëntenorganisaties Nederland (FBPN). Daarnaast is al sinds de oprichting van de vereniging een aantal artsen lid van onze Medische Adviesraad (MAR). Zij helpen ons bij het beantwoorden van medische vragen en bij het up to date houden van onze kennis.

Bestuur

 • Voorzitter/penningmeester - Tom Nederveen
  TomNederveenSinds april 2012 ben ik voorzitter/penningmeester van onze vereniging. Graag wil ik mij aan u voorstellen en de motivatie geven waarom ik dit doe. Mijn naam is Tom Nederveen, ik ben gehuwd en heb vijf kinderen en 13 kleinkinderen. Ik ben geboren op 2 juni 1948 te Rotterdam en thans woonachtig in Ermelo. Vanaf mei 2014 geniet ik van mijn gepensioneerde status. De laatste 9 jaren van mijn arbeidzaam leven was ik wethouder in de gemeente Ermelo met o.a. de portefeuille financiën. Dat komt dus als penningmeester goed van pas. Graag wil ik mijn bestuurlijke ervaring inzetten voor de Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Van deze vereniging word je in het algemeen niet zomaar lid. De meeste leden zijn er op een of andere manier bij betrokken geraakt door een kind met een heupdysplasie. Maar ook ouderen met een bepaalde heupafwijking zijn lid. Zo speelde dat in ons gezin ook bij onze jongste dochter, geboren in 1989. Ook haar dochtertje (2013) en haar zoontje (2015) hebben dezelfde heupafwijking. Dit stimuleert mij temeer om deze bestuursfuncties te vervullen.

 • Secretaris - Renske Pereboom
  RenskePereboomIk ben Renske Pereboom, geboren in 1983 en woon in Heerhugowaard. In 2006 moest ik door gezondheidsproblemen stoppen met mijn studie 'management, economie en recht' en belandde ik in de Wajong. In die tijd was ik o.a. forummoderator voor de VAH. In 2013 ben ik algemeen bestuurslid geworden en in 2014 heb ik de functie van secretaris op me genomen. Naast de taken die daarbij horen, beantwoord ik zowel on- als offline vragen van leden en houd ik de website bij. Af en toe schrijf ik voor Heupge(w)richt over de onderwerpen waar ik mee bezig ben. Ook was ik betrokken bij de ontwikkeling van de richtlijn over de screening op heupdysplasie door de Jeugdgezondheidszorg (JGZ) en neem ik nu deel in de werkgroep die bezig is met het ontwikkelen van een behandelrichtlijn voor de behandeling van heupdysplasie. Ik vind het belangrijk dat de VAH iedereen die dat nodig heeft op een persoonlijke manier kan helpen en probeer dat iedere keer weer zo goed mogelijk te doen.

 • Algemeen bestuurslid - Mandy Poldervaart - van den Oever
  MandyMijn naam is Mandy Poldervaart – van den Oever en sinds 2017 algemeen bestuurslid van de VAH. Ik ben geboren op 30 mei 1988 en sinds 2012 getrouwd met Arjo. Ons gezin is compleet met de komst van 2 prachtige kinderen. Saar is geboren in 2016 en Roef in 2018. We zijn woonachtig in Berghem. Al jarenlang ben ik lid van de vereniging. Heupluxatie en heupdysplasie zijn al vanaf mijn geboorte, tot op de dag van vandaag, groot onderdeel van mijn leven. Er hebben namelijk, na vele complicaties, 11 operaties links plaatsgevonden met uiteindelijk een heupprothese op mijn 20e. Rechts is eenmaal geopereerd. Na een auto-ongeluk in 2013, heb ik uiteindelijk mijn werk als docent vaarwel moeten zeggen. Tot grote verrassing en vreugde hebben beide kinderen gelukkig geen heupproblemen.
  Naast de zorg voor mijn kinderen, vind ik het leuk om met vrienden af te spreken, te shoppen of te lezen. Toch zocht ik in 2017 ook naar een mooie invulling voor vrijwilligerswerk wat past binnen mijn lichamelijke mogelijkheden en gezinsleven. De vereniging heeft mij al die jaren enorm veel gebracht aan kennis en informatie, waardoor ik het altijd een warm hart heb toegedragen. De keuze was daarom snel gemaakt om mezelf aan te sluiten als algemeen bestuurslid bij de VAH. Ik houd me hierbij onder andere bezig met social media en algemene lopende zaken. Met elkaar hopen we iedereen te kunnen helpen, op welke manier dan ook!

 • Aspirant-bestuurslid - Myrna Walhof-Vervoort
  Ik ben Myrna Walhof-Vervoort en sinds september 2019 aspirant bestuurslid. Ik ben geboren op 27 april 1977, getrouwd met Mees en samen hebben we 3 geweldige jongens van 5, 6 en 9 jaar. Wij zijn woonachtig in Voorburg. In 2018 kreeg onze middelste zoon de ziekte van Perthes. We zijn toen lid geworden van de VAH en hebben daar heel veel aan! Tijdens de ALV op Landelijke Contactdag van de VAH werd een oproep gedaan voor een nieuw bestuurslid, bij voorkeur iemand met ervaring met de ziekte van Perthes. Ik voelde meteen enthousiasme opborrelen. Want ondanks mijn fijne ervaring met de VAH heb ik ideeën om nog beter te voorzien in de informatie behoefte. Zo denk ik aan meer informatie over de ziekte en meer praktische informatie voor patiënten, ouders/ verzorgers en omgeving. Na een oriënterend gesprek met Tom Nederveen en Renske Pereboom ben ik aspirant bestuurslid geworden. Natuurlijk hoop ik dat ik tijdens de ALV in 2020 benoemd zal worden tot bestuurslid.
  Heb je vragen of ideeën laat het me graag weten. Zo kunnen we uiteindelijk een zo volledig mogelijke informatievoorziening realiseren. We hebben allemaal andere praktische tips die ik graag wil bundelen in een overzicht. Ik heb er zin in en ik hoop samen met jullie een mooie bijdrage te kunnen zijn voor de verenging.

Vaste bureaumedewerker FBPN - Jeanet Huijgen JeanetHuijgen
Mijn naam is Jeanet Huijgen en ik werk bij FBPN. Sinds de VAH aangesloten is bij FBPN ben ik het vaste aanspreekpunt en voer ik de werkzaamheden voor de VAH uit. Ik doe o.a. de ledenadministratie, financiële administratie, telefoonbeantwoording, e-mailbeantwoording, notuleren van vergaderingen en bestuursondersteuning. Ik werk vier dagen in de week. Mijn werkdagen zijn maandag, dinsdag, en donderdag van 9.00 tot 15.00 uur en woensdag 9.00 tot 13.00 uur. De VAH is uiteraard van maandag t/m vrijdag van 9.00 tot 17.00 uur bereikbaar. Naast mijn werkzaamheden voor de VAH werk ik ook voor andere patiëntenverenigingen die aangesloten zijn bij FBPN. Ik ben 45 jaar, getrouwd en heb twee zonen van 14 en 15 jaar. Wij wonen in Bunschoten-Spakenburg. Ik hou van lezen, creatief bezig zijn en doe aan power balance en wandel regelmatig met een vriendin.

Medische Adviesraad (MAR)

 • drs. J.H.J.M. Bessems: drs. Bessems werkt als orthopedisch chirurg in het Erasmus MC en Sophia Kinderziekenhuis te Rotterdam waar hij zich bezighoudt met kinderorthopedie, traumatologie en oncologie. Daarnaast is hij bezig met promotieonderzoek naar vormafwijkingen die voorspellend kunnen zijn voor een afwijkende ontwikkeling van de (kinder)heup.
 • dr. M. Heeg: dr. Heeg werkt als orthopedisch chirurg in het Wilhelmina Ziekenhuis in Assen waar hij zich naast algemene orthopedie bezighoudt met kinderorthopedie en heupdysplasie bij kinderen en volwassenen.
 • drs. S.P.L. Jansen: drs. Jansen werkt als orthopedisch chirurg in het Rijnland Ziekenhuis in Leiderdorp waar hij zich naast algemene orthopedie bezighoudt met sporttraumatologie, heupprothesen, bijzondere heuppathologie en arthroscopie van de heup. Ook doet hij wetenschappelijk onderzoek naar de klinische resultaten van de behandeling van heupimpingement met een heupscopie. Daarnaast doet hij onderzoek naar de beoordeling van de heupmorfologie en de ernst van artrose met behulp van 3D-CT.
 • dr. A.K. Mostert: dr. Mostert werkt als orthopedisch chirurg in de Isala Klinieken in Zwolle waar hij zich bezighoudt met kinderorthopedie, prothesiologie, traumatologie en rugchirurgie.
 • dr. W. Rijnen: dr. Rijnen werkt als orthopedisch chirurg in het Radboud UMC in Nijmegen waar hij zich in het Expertcentrum voor Heupprothesiologie bezighoudt met het plaatsen van heupprotheses bij jonge patiënten, het uitvoeren van complexe revisies van heupprotheses en de behandeling van geïnfecteerde heupprotheses. Daarnaast houdt hij zich bezig met traumatologie.
 • dr. M.A. Witlox: dr. Witlox werkt als orthopedisch chirurg in het Maastricht UMC+ waar zij zich bezighoudt met kinderorthopedie en voet- en enkelorthopedie. Daarnaast is ze bestuurslid van de Werkgroep Kinderorthopaedie van de Nederlandse Orthopaedische Vereniging.

Redactie Heupge(w)richt
Jeanet Huijgen
Redactieadres: Postbus 1143, 3860 BC Nijkerk
Telefoon: 033 247 14 64
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken. 
Meer informatie over ons blad Heupge(w)richt vind je hier.

Ontwerp en opmaak van logo en publicaties
Daniëlle Schipper en Anouk Hoogland, BuroDaan 

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.