Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauwhulpenondersteuninggrijsoverdevereniginggroen

kopoverdeverenigingkopoverdevereniging

Lid of donateur worden

Zoek je betrouwbare informatie over heupafwijkingen, wil je advies op maat en heb je behoefte aan contact met lotgenoten? Daarvoor ben je bij de VAH aan het juiste adres! Voor € 25,- per jaar ben je lid van de vereniging en profiteer je van alle ledenvoordelen. Hieronder lees je wat het lidmaatschap precies inhoudt.

Word meteen lid!

Voordelen voor leden

Advies op maat
Naar welke orthopeed kun je het beste gaan als je kind of jijzelf een heupafwijking heeft? Dat kan per persoon verschillen! Daarom denken we met je mee en geven je een advies dat is gebaseerd op jouw situatie en onze ervaringen als patiëntenorganisatie. Ook beantwoorden we waar mogelijk je vragen over de behandeling, eventueel in overleg met de artsen van onze Medische Adviesraad.

Toegang tot bijeenkomsten
Bij het organiseren van onze bijeenkomsten combineren we informatievoorziening met het faciliteren van lotgenotencontact. Je kunt verhalen en tips delen met mensen die jouw situatie uit eigen ervaring kennen. Weten dat je niet de enige bent en herkenning vinden bij anderen verzacht de stress die behandeltrajecten met zich mee kunnen brengen.

Als lid kun je op de Landelijke Contactdag tegen een gereduceerd tarief genieten van een mooie locatie en lotgenoten ontmoeten en ben je uiteraard welkom op de Algemene Ledenvergadering. Daarnaast kun je gratis naar Themadagen.

Heupge(w)richt
Ons blad Heupge(w)richt verschijnt vier keer per jaar en bevat onder andere ervaringsverhalen, nieuws uit de medische wereld, verslagen van bijeenkomsten en lezingen en allerlei andere onderwerpen die wij voor je selecteren. Edities uit vorige jaren kun je teruglezen op het ledendeel van onze website.

Toegang tot het ledendeel
Op het ledendeel van onze website staan onze video's voor ouders van kinderen met heupdysplasie. Ook kun je er eerder verschenen exemplaren van Heupge(w)richt downloaden en meer informatie vinden over onder andere autostoeltjes, wandelwagens en kinderstoelen. Je vindt er onderzoeksrapporten en andere informatieve bestanden op het gebied van heupafwijkingen en de behandeling hiervan.

Informatiemateriaal
De VAH heeft een aantal brochures over heupdysplasie en de behandeling daarvan. Als lid krijg je korting op de aanschafprijs. De algemene folder kun je altijd gratis bestellen.

Fysiovraagbaak
Heb je heupklachten en vraag je je af of de behandeling van een fysiotherapeut iets voor je kan doen? Of wil je de lopende behandeling eens aan een andere fysiotherapeut voorleggen? Dat kan via de fysiovraagbaak! Met een korte vragenlijst brengen we je situatie in kaart en kijkt een onafhankelijke fysio- / manueel therapeut of er nog winst valt te behalen. 

Huren van een autostoeltje
Met een spreidbroek of gipsbroek past je kind vaak niet meer in het gewone autostoeltje. Daarvoor is in eerste instantie het stoeltje van Maxi-Cosi de aangewezen oplossing. Soms past dit echter niet. In die gevallen kun je bij ons een spreidzitautostoeltje huren.

Huren van een draagzak
Ook de wandelwagen of buggy is soms opeens niet goed meer te gebruiken als je kind in een spreidmiddel of gipsbroek zit. Een prettig alternatief kan dan zijn om je kind te dragen in een ergonomische draagzak. Die kun je bij ons huren om het dragen te proberen of om de behandelperiode te overbruggen.

Korting bij aanschaf van een draagzak of draagdoek
Wil je je kind graag dragen in een eigen draagzak of draagdoek? Als lid van de VAH krijg je korting bij ikdraag.nl. Alle informatie over deze korting vind je op het ledendeel van onze website.

Belangenbehartiging
Als patiëntenvereniging besteden we naast het verstrekken van informatie en het faciliteren van lotgenotencontact ook aandacht aan het opkomen voor onze doelgroep. Dat doen we bijvoorbeeld in gesprekken met artsen en andere (para)medische organisaties, maar ook door ons aan te sluiten bij overkoepelende organisaties als Ieder(in) en de Patiëntenfederatie Nederland. Hoe meer leden wij als patiëntenvereniging hebben, hoe sterker we staan bij het opkomen voor hun belangen.

Meld je aan als lid!

Kosten
De contributie bedraagt €25,- per jaar (januari t/m december) als je ons machtigt voor een automatische incasso. Wil je betalen met behulp van een betalingsverzoek dan betaal je €27,- per jaar. Als je na 1 oktober lid wordt, betaal je voor het lopende jaar geen contributie meer en ontvang je de decembereditie van Heupge(w)richt. Je moet dan wel ook het volgende jaar lid blijven van de VAH. 

Vergoeding contributie
Sommige zorgverzekeringen vergoeden de kosten van het lidmaatschap van een patiëntenvereniging. Independer heeft op een rijtje gezet in welke zorgpolissen voor 2019 zo'n vergoeding is opgenomen. Staat je zorgverzekeraar er niet bij, informeer dan zelf bij je verzekeraar. Je kunt dan ook meteen vragen wat je moet doen om de kosten te kunnen declareren. Krijg je geen vergoeding van je verzekeraar en is het contributiebedrag te hoog voor je? Neem dan contact met ons op om te kijken wat we voor je kunnen betekenen.

Word vandaag nog lid!

Donateurs
Voor minimaal €13,50 per jaar steun je ons werk als donateur. Meld je nu aan als donateur!

Afmelden
Wil je je lidmaatschap van de VAH beëindigen? Dat kan (schriftelijk of per e-mail) tot uiterlijk vier weken voor het einde van het kalenderjaar. Afmeldingen die daarna binnenkomen, kunnen pas ingaan per 1 januari van het aansluitende kalenderjaar. Klik hier voor de contactgegevens.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.