Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingengrijshulpenondersteuningrozeoverdevereniginggrijs

Autostoeltje huren

autostoelnw3aLeden van de VAH kunnen een autostoeltje bij ons huren als de Maxi-Cosi Opal HD niet past. We hebben twee exemplaren van de Easy Bob Maxi SP die geschikt zijn voor kinderen tot 9 maanden met een gipsbroek en zes speciale spreidzitautostoeltjes van het Duitse bedrijf Sotev die geschikt zijn voor kinderen met een spreidbeugel of gipsbroek. Hiervan zijn er twee geschikt voor kinderen vanaf negen maanden, drie voor kinderen vanaf een jaar en een voor kinderen vanaf twee jaar.

autostoelnw8De autostoeltjes van Sotev hebben geen ECE-keurmerk, dus hiervoor ben je verplicht een 'ontheffing gebruik goedgekeurd kinderbeveiligingssysteem' aan te vragen bij het CBR. We raden je aan dit voorschrift te volgen. Het gebruik van dit type stoeltje is geheel voor eigen risico. De vereniging aanvaardt geen enkele aansprakelijkheid. De stoeltjes zijn TÜV-getest in Duitsland en zijn vaak het meest veilige alternatief als de Maxi-Cosi Opal HD, de eigen autostoel of een van de stoeltjes uit ons overzicht geen uitkomst bieden. De autostoeltjes zijn alleen te huur voor leden. 

Locaties uitleenadressen
De stoeltjes staan kunnen, afhankelijk van de leeftijdscategorie die van toepassing is, worden opgehaald in Aalten of Nijkerk.

Kosten en voorwaarden
De twee Easy Bob Maxi SP stoeltjes heeft de VAH gekregen en daarom vragen we voor het huren van deze stoeltjes alleen een borg van € 100,- en de kosten van het verzenden. Deze kosten moeten vooraf worden overgemaakt. Ook de kosten van het retour zenden zijn voor rekening van de huurder. De maximale huurtermijn is 26 weken. Is dit niet lang genoeg neem dan contact op, zodat we kunnen kijken of er iets te regelen valt. De borg wordt teruggestort als het stoeltje in goede orde retour is ontvangen.

Voor de stoeltjes van Sotev wordt in verband met de aanschaf- en vervangingskosten wel een huurprijs in rekening gebracht. Deze is € 10,- per week, de borg is € 300,-. Deze dient vooraf te worden overgemaakt. De maximale huurtermijn is 26 weken. Is dit niet lang genoeg neem dan contact op, zodat we kunnen kijken of er iets te regelen valt. Als het stoeltje in goede staat retour is gekomen, wordt de borg met aftrek van de huurprijs teruggestort.

Omdat bij de Sotevstoeltjes nog een en ander aan instructie moet worden gegeven, moet je deze ophalen bij een van de uitleenadressen. Het is ook de bedoeling dat het stoeltje na afloop van de huurtermijn daar weer wordt afgeleverd.

Reserveren
Je kunt een stoeltje reserveren via het reserveringsformulier op deze website. Let op: aan het insturen van het formulier kun je geen rechten ontlenen. Of je daadwerkelijk een autostoeltje kunt huren in de gewenste periode is afhankelijk van de beschikbaarheid.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.