Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauw hulpenondersteuninggrijs overdevereniginggrijs

babysenkleutersblauw tienersenvolwassenenblauw

Verzorging (tractie)

Tijdens de tractiebehandeling zitten de beentjes voortdurend in verband met hieraan de gewichtjes. Alleen tijdens het wassen mogen die even af. Het is goed om na het wassen de beentjes met crème te masseren om de bloeddoorstroming te stimuleren.

Tijdens de tractiebehandeling kan de baby niet in bad en wordt het op bed gewassen en verzorgd. Om toch lichamelijk contact met je kind te hebben, raden wij je aan dit zoveel mogelijk zelf te doen.

Het geven van borstvoeding als je kindje in tractie ligt is weliswaar wat ingewikkelder, maar is nog steeds goed mogelijk. Vraag hierbij vooral ook de verpleging om hulp en advies, zij hebben er ervaring mee. 

Als kleding zijn rompertjes (hemdje met drukknoopsluiting aan de onderkant) heel praktisch. Sokjes en slofjes voorkomen ('s nachts) koude voetjes. Over de kleertjes komt een tractiebroekje (een tuigje met banden die aan het bed worden vastgemaakt) om te voorkomen dat je kind door de gewichtjes in bed naar beneden zakt of zich omdraait in het bedje.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.