Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauw hulpenondersteuninggrijs overdevereniginggrijs

babysenkleutersblauw tienersenvolwassenenblauw

Fietsen en wandelen (gipsbroek)

topmark1Voor het vervoeren van je kindje in een gipsbroek bestaan verschillende mogelijkheden. Kies, afhankelijk van het reisdoel en omstandigheden voor de wandelwagen of buggy, de fiets met fietskar of de auto. Over op pad gaan met de auto hebben we een apart onderdeel gemaakt.

Fiets
Met een spreidbeugel of Pavlik-bandage kan een kind in een 'ouderwets' fietszitje (met open zijkant) aan het stuur of in een stoeltje achterop, maar met een gipsbroek is dit een heel ander verhaal. Omdat je kindje dan niet goed kan zitten en misschien ook nog wel geopereerd is, is het belangrijk om met de orthopeed te overleggen of je kindje in een fietszitje mag als dit past. Een fietskar achter de fiets of een bakfiets is vaak een beter alternatief en geeft ook de mogelijkheid om je kindje liggend te vervoeren, al dan niet met wat kussens als opvulling.

Fietskarren als de Burley Solo, Winther Dolphin en de Kidcar Comfort hebben een verstelbare rugleuning waardoor je nog wat meer mogelijkheden hebt om een goede houding voor je kindje te vinden.

Wandelwagens
Hoe vervoer je je kind in een wandelwagen? Voor het vervoeren van je kindje met een gipsbroek in een wandelwagen of buggy bestaan verschillende mogelijkheden. Soms is opvullen met wat kussens voldoende, soms is alleen een andere wagen geschikt. Op het speciale ledendeel van onze site staat welke wandelwagens geschikt zijn voor het vervoeren van een kindje in een gipsbroek.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.