Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling, heupdysplasie, heupluxatie, kinderen, volwassenen

Home Contact Facebookgroepen Aanmelden voor de VAH-nieuwsbrief Voor de leden

allesoverheupafwijkingenblauw hulpenondersteuninggrijs overdevereniginggrijs

babysenkleutersblauw tienersenvolwassenenblauw

Kunstheup

Als de niet-operatieve behandelmethoden niet voldoende of geen effect meer hebben, kom je op het punt dat je met je orthopeed gaat praten over een kunstheup. Er zijn tegenwoordig verschillende soorten heupprotheses en manieren om ze te bevestigen. Daarnaast kan men diverse richtingen kiezen van waaruit men het heupgewricht wil benaderen.

Je orthopeed zal aangeven waarom hij voor een bepaalde prothese en operatietechniek kiest, gebaseerd op behandelrichtlijnen, wetenschappelijk onderzoek, waardering van de prothese en zijn persoonlijke ervaringen en inzichten. Voel je je niet zeker of wil je meer informatie dan ben je altijd vrij om een second opinion aan te vragen in een ander ziekenhuis. Indien nodig kan de Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling je hierbij helpen en ook je verzekering kan hierbij bemiddelen.

Laat je goed voorlichten over het verloop van de revalidatie, de leefregels met betrekking tot leven met een kunstheup en wat je mag verwachten als eindresultaat, dit voorkomt verkeerde verwachtingen.

Contact | Colofon 
Copyright © 2013-2019 Vereniging Afwijkende Heupontwikkeling. Alle rechten voorbehouden.